Code App, Level Up 5 – Startup Edition е петтата мини јубилејна едиција на еден од најуспешните студенски настани кај нас. Code App, Level Up е организиран од студентската организација EESTEC LC Skopje и секоја година има своја тема.

Овогодинешното издание на CALU е посветено на поттикнување на претприемништвото. 32 учесници поделени во тимови од 3 до 4 членови ќе учат и ќе се натпреваруваат. Целта ни е да бидеме катализатор на претприемачкиот дух. 

Три области кои студентите ќе треба да ги комбинираат за да успешно ги реализираат своите идеи:

 • Дизајн на Веб платформа
 • Развој на Веб платформа
 • Изработка на бизнис модел, pitching на проектот пред инвеститори и акцелератори
 • Се пријавуваaт како група од 3 до 4 партиципанти
 • Треба да има минимум два студенти во тимот
 • Во процесот на аплицирање испраќаат видео со нивната идеја start up и подготвуваат Lean Canvas https://canvanizer.com/new/lean-canvas
 

На CALU ќе има една победничка идеја и евалуација за истата ќе биде базирана на следните критeриуми:

 • Валидација: Дали е направена јасна дистинкција меѓу problem space и solution space на клиентите? Дали постои критична маса на клиенти?
 • Тим: Дали квалитетен човечки капитал во тимот? Дали сите во тимот ги извршуваат задачите? Дали тимот има hipster, hustler и hacker?
 • Егзекуција: Дали тимот има подготвен прототип? Колку е развиено решението? Дали решението може веднаш да се пласира?
 • Бизнис модел: Колку е решението апликативно на пазарот? Дали е јасно како и колку средства ќе генерира решението?

Придобивки на спонзорите

Директен контакт со дел од најталентираните млади студенти и можности за отварање на дискусии за пракси или работни ангажмани

Градење на вашиот бренд пред студентите (говор на отварање, лого на промотивни матерјали и специјализирани постови за вашата компанија од нашите профили на социјалните мрежи)

Можност за држење на техничко предавање на член од вашата компанија пред студентите

Добивање на базата на CVa од учесниците

Во прилог подетално објаснети бенифициите на партнерите на CALU5

Our services

Photography

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim, commodo in sapien eget, accumsan maximus metus.

Strategy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim, commodo in sapien eget, accumsan maximus metus.

Design

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim, commodo in sapien eget, accumsan maximus metus.

What else we provide?

Global coverage

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim.

Free coffee

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim.

Development

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ipsum enim.

Take some time and meet our Employees?

Take some time and meet our Employees?

CALU5: Startup Edition Powered by Vip Promo Video

Златни партнери

Франшиза - Get in the ring Skopje 2019

Домаќин на настанот

Ментор

Сребрени партнери

Партнери

Поддржувачи на настанот

Организатори

Марија Ѓорѓиевска

Проектен Координатор

Илија Лалковски

Претседател на EESTEC LC Skopje

Христијан Јовановски

Финансиски Координатор

Организатори

Награди
Испиени кафиња
+
Учесници
+
Интернационални учесници

Искуства

"I love LC Skopje because you make us feel comfortable, and give the feeling of belonging to your big family to all the participants from your events. I love LC Skopje because you are honest people, and hard workers, giving all the energy you have to make those events the best experience of our lives. I love LC Skopje because with you I have some of the best memories of my life, which were only possible thanks to you"​

Pati Ramos

Голема благодарност до ЕЕСТЕК за пријатната атмосфера и несебичната поддршка која што ја обезбедија на пет дневниот настан CALU4. Сметаме дека настани од овој тип претставуваат одличен поттик за студентите да започнат или продолжат во дадена област обликувајки ја својата кариера!

Костадин Коцев

Who we are

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.u00a0Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.u00a0

 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet
Design
81%
Development
87%
Photography
93%
Strategy
74%

Искуства

"Голема благодарност до ЕЕСТЕК за пријатната атмосфера и несебичната поддршка која што ја обезбедија на 5 дневниот настан CALU4. Сметаме дека настани од овој тип претставуваат одличен поттик за студентите да започнат или продолжат во дадена област, обликувајки ја својата кариера! "
Костадин Коцев

Новости

Дознај повеќе

EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) формирана во 1986 година во Холандија е невладина, непрофитабилна организација на студенти од факултетите за електротехнички и компјутерски науки. Во Скопје, локалниот комитет е оформен во 2003 година и во моментов претставува една од најбројните и најдобро организираните студентски организации кои функционираат на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. Целта на организацијата е да воспостави контакти помеѓу самите студенти како и помеѓу студентите и нивните идни работодавачи. Интернационалните собири, организирани од локалните комитети на EESTEC имаат за цел да ги развијат и подобрат организациските и комуникациските способности на идните инженери  како и да се воспостави размена на идеи и техничко знаење.

Прочитај повеќе…